Кадър Кремъл и БНТ В Русия са убедени, че българските момичета

...
Кадър Кремъл и БНТ В Русия са убедени, че българските момичета
Коментари Харесай

Майка на руска гимнастичка: Това не беше спорт. Цял свят каза, че нашите момичета бяха по-добри от българките

Кадър Кремъл и БНТ 

В Русия са уверени, че българските девойки несправедливо са спечелили златото на Олимпийските игри в Токио и в съветските медиите това внушение се пропагандира при всяка опция.

" На Олимпиадата в Токио девойките се показаха доста добре в художествената гимнастика. Те направиха всичко допустимо. Но те бяха на загуба заради метода, по който бяха оценени. ", споделя пред ural.aif.ru майката на многократната международна и европейска шампионка, олимпийска шампионка, сребърна медалистка от олимпиадата в Токио Анастасия Татарева (на фотографията вляво) - Светлана Татарева .

- Светлана Викторовна, сигурно гледате всички осъществявания на щерка си?

- Всички осъществявания се гледат онлайн от брачна половинка ми, а аз, както множеството майки на първенци, в никакъв случай, единствено на запис. Дори да присъствах персонално на някои надпревари, постоянно напусках залата. Факт е, че имаме такава вътрешна връзка с щерка си, че моето неспокойствие може да се съобщи на нея, а тя на мен.

- Кое от надпреварите беше най -вълнуващото за вас?

- В кариерата на Настя имаше доста състезания- тя е седемкратна международна шампионка, петкратна европейска шампионка, олимпийска шампионка на игрите през 2016 година в Рио де Жанейро, сребърна медалистка на Олимпиадата в Токио, плюс международни купи. Най -вълнуващото и несравнимо по активност на надпреварата, несъмнено, са Олимпийските игри, които се считат за извоювани от тези с по-силни нерви. Много почтено, най -добрите спортисти идват на Олимпиадата. В това отношение Олимпиадата в Рио беше доста сложна, а в Токио беше още по -трудна.

- Как оценявате двусмислената обстановка на Олимпиадата в Токио по художествена гимнастика?

- Повтарям, олимпиадата беше тежка. Нека стартираме с обстоятелството, че нашият тим отиде на тази олимпиада без народен байрак, без химн, в епидемията, в пресечена форма - страната беше показана от половината от спортистите, доста чакаха, че съветският тим няма да се показа по някакъв метод и това би било опрощение да се набие носа на Русия... Не се получи! В първите стадии на надпреварата руснаците демонстрираха на какво са способни.

Е, това, което се случи в художествената гимнастика, дано го кажем напряко, не е в региона на спорта. Нашите гимнастички държат статут на първенци както в самостоятелното, по този начин и в груповото по многобой от 25 години и всички схващат чудесно, че Русия е законодател в художествената гимнастика . Освен това съветските експерти образоват национални тимове на други страни. Нашите девойки са на по-високо равнище от всички останали във връзка с сложността на стратегиите, във връзка с скоростта и всички други критерии. Възможно ли е в действителност да се допусне мисълта, че нашите треньори, че Ирина Александровна Винер-Усманова, биха могли да приготвят неконкурентна стратегия за девойките? Отговорът е явен.

Сега не приказвам като майка, а като човек, който е почнал да схваща от това. Така че, в първата част на програмата на финала, резултатът към този момент бе понижен с една и половина до две точки. Въпреки обстоятелството, че (ако прегледате, ще видите) темпото на нашите девойки беше доста по-високо от това на българския народен тим, а компликацията беше по-голяма.  И упражнението беше съвършено.  Но освен аз, и съдиите, и техническите експерти, и просто хора от цялостен ​​свят споделиха, че това не е почтено.  Видяхме по какъв начин нашите девойки, откакто получиха по-ниска оценка, в сравнение с трябваше, си разменят погледи. Те бяха на загуба, не можеха да схванат по какъв начин това може да се случи с съвършено чисто показване. След като са подценили осъществяването, им е било обещано да схванат, че няма да бъдат позволени до медалите. Казаха им за това намерено. Но девойките се оправиха със обстановката, отидоха да пазят достойнството на Родината, както в последната борба. И се показаха доста добре! Те направиха всичко допустимо.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР